
استفاده از کاور پروب (کپشیلد) در سونوگرافی جهت جلوگیری از انتقال عفونتها
کنترل انتقال عفونتها در تجهیزات هر بیمارستان و یا کلینیک جزو اساسیترین مراحل عفونتزدایی است. بسیاری از بیمارستانها از تجهیزات پزشکی یک بار مصرف استفاده کرده و در این حالت انتقال عفونتها را از بیماری به بیمار دیگر به حداقل میرسانند. با این وجود امکان استفاده از تجهیزات بیمارستانی یک بار مصرف برای تمامی پروسههای درمان امکان پذیر نخواهد بود. امروزه جهت تشخیص بسیاری از بیماریها از دستگاههایی مانند سونوگرافی استفاده میشود. اینگونه دستگاهها با یک پروب و همراه با ژلی مخصوص که به صورت مستقیم با بدن بیمار تماس دارد، صورت میپذیرد. حال از آنجایی که قیمت این پروبها بالا بوده و نمونه یک بار مصرف آنها نیز موجود نیست، ریسک انتقال عفونت هنگام استفاده از پروبها دو چندان خواهد شد. روشهای متفاوتی جهت عفونتزدایی پروبها وجود دارد. کپشیلد پوششی انعطافپذیر و یک بار مصرف بوده که بر روی پروب کشیده شده و انتقال عفونت را به حداقل میرساند. در این مطلب به روشهای متفاوت عفونتزدایی پروبها و مزایای استفاده از کپشیلد برای پروبها خواهیم پرداخت.
روشهای متداول عفونتزدایی تجهیزات پزشکی
همانطور که گفتیم عفونتزدایی تجهیزات پزشکی از اهمیت ویژهای برخوردار است. عفونتها از روشهای بسیاری از فردی به فرد دیگر انتقال مییابند. از هوای داخل بیمارستان گرفته تا تک تک تجهیزات پزشکی به کار برده شده، ناقل عفونتها خواهند بود. به دلیل توسعه و گسترش استفاده از پروسههای جدید تشخیص و درمان مانند استفاده از دستگاههای سونوگرافی، ریسک انتقال عفونت بسیار بالا خواهد بود. طبق آخرین آمار سازمان جهانی بهداشت (WHO)، از هر ۲۰ بیمار به طور میانگین ۱ بیمار دچار عفونتهای بیمارستانی میشود. طبق همین آمار ۴۷ درصد از بیمارستانها در پروسه عفونتزدایی تجهیزات پزشکی خود ناموفق هستند. یکی از قدیمیترین روشهای عفونتزدایی تجهیزات بیمارستانی اعم از پروبها، استریل کردن آنها است. استریل از طریق بخار نیز امروزه روشی متداول است. حال برخی از تجهیزات پزشکی را به دلیل حساسیت به دمای بالا نمیتوان با بخار استریل کرد. از طرف دیگر استریل کردن از پروسههای بسیار وقتگیر بوده و برای کارهای روزانه یک کلینیک جوابگو نخواهد بود. برخی از کلینیکها حتی به تجهیزات لازم برای استریل کردن دسترسی نداشته و این موضوع را نادیده میگیرند؛ بنابراین از آنجایی که آمار انتقال عفونتها در طی چند سال اخیر افزایش یافته است، میتوان نتیجه گرفت که استریل کردن همواره کارساز نخواهد بود.
استفاده از پروبها در سونوگرافی
استفاده از پروبها در سطح خارجی بدن بیمار با کمک ژلی مخصوص صورت میپذیرد. از میان تجهیزات پزشکی و بیمارستانی پروبها بسیار گران قیمت هستند؛ بنابراین پر واضح است که به دلیل قیمت بالای این پروبها امکان تنها یک بار استفاده از آنها برای کلینیکها و بیمارستانها مقدور نخواهد بود. مزیت استفاده از تجهیزات بیمارستانی یک بار مصرف دیگر بر کسی پوشیده نیست. با این وجود هنوز پروبهای یک بار مصرف تولید نشدهاند. حال اگر این پروبها با زخم و یا اندامهای داخلی بیمار در تماس باشند، ریسک انتقال عفونتها دو چندان خواهد شد. با این وجود به دلیل کارایی بالای پروسه سونوگرافی، پزشکان همواره این ریسک را پذیرفته و این پروسه را به بیماران پیشنهاد میدهند. اما چگونه میتوان این میزان از انتقال عفونتها را در پروبهای سونوگرافی را به حداقل رساند؟
چگونه میتوان این میزان از انتقال عفونتها را در پروبهای سونوگرافی را به حداقل رساند؟
در روشی نوین جهت کاهش عفونتهای بیمارستانی، از پوششی به نام کاور پروب (کپشیلد) استفاده خواهد شد که ریسک انتقال عفونتها را به حداقل میرساند. در ادامه چندین مزیت استفاده از کپشیلد در پروبهای سونوگرافی را برای شما فراهم آوردهایم.
- از آنجایی که کپشیلد مانع از تماس مستقیم با بدن بیمار شده، از انتقال عفونتها کاملا جلوگیری خواهد شد.
- استفاده از کپشیلد برای پروبها بسیار آسان بوده و نیازی به آموزش نیروهای کلینیک و یا بیمارستان نخواهد بود.
- کپشیلد جزو تجهیزات پزشکی یک بار مصرف بوده؛ بنابراین پس از استفاده دور انداخته خواهد شد.
- نسبت به پروسه استریل کردن که ساعتها به طول میانجامد، استفاده از کپشیلد بسیار سریع است.
با توجه به آخرین تحقیقات و آمار سازمان جهانی بهداشت(WHO)، آمار انتقال عفونتهای بیمارستانی در پروسههایی چون سونوگرافی و آندوسکوپی بسیار بالاست. بهترین روش در جهت کاهش این ریسکها و عفونتزدایی موثر تجهیزات پزشکی این پروسهها مانند پروبها، استفاده از تجهیزات یک بار مصرف است. کپشیلد با قیمتی مناسب و کارایی بالا به میزان بسیار به سزایی از انتقال این عفونتها جلوگیری کرده و ریسک استفاده از پروبها در سونوگرافی را به صورت قابل توجهی کاهش خواهد داد.